Aktuellt

AKTUELLT

2019-02-25 2018 & Vinter 2019

2018 blev ett händelserikt år på Bergs Produktionskonsult. Vi fick totalt tre större projekt i våran orderstock, ett stativ Billrud Kalix på dryga 60 ton, 32 ton kanaltillverkning för ytterligare filteranläggning Rönnskär och en förhöjning av ett befintligt tak ute på SSAB anläggning i Luleå utgjorde våra huvudprojekt 2018,  detta tillsammans med övriga jobb som dagligen strömmade in, gjorde att vi alla på Bergs Produktionskonsult fick ett minst sagt hektiskt arbetssituation. Men arbetsmoralen var hög och alla anställda & underleverantörer ställde upp på ett fantastiskt sätt.. STORT TACK till er alla

Ett litet bildkollage av det som passerade verkstan och ut mot våra kunder 2018.

 Vintern 2019 har börjat riktigt bra med en handfull medelstora projekt där Smurfit Kappa Piteå är en av slutkunderna med en större satsning av en ny Kalksilosanläggning.

Vi ser med tillförsikt positivt på detta år och hoppas få in nya spännande projekt.

VD/Ägare

Robert Berg

Läs mer

2017-12-12 Sommar - Höst- Vinter 2017

Året 2017 börjar gå mot sitt slut och Bergs Produktionskonsult AB fortsätter sin utveckling tillsammans med både gamla och nya kunder.  Ovan ett axplock med lite nya bilder över de projekt som fyllt vår verkstad och sysselsatt vår montagesida under årets andra halva.                                                     

SCA Skog Norr & Söder beställer skogsvägsbroar samtidigt som vi tillsammans arbetar för att ta fram en ny typ av bro, detta sker i ett samarbete med ytterligare en aktör som är WSP . Tillverkning och underhållsarbeten vid våra lokala pappersbruk fortsätter i oförminskad takt. Två större Projekt där LKAB i Kiruna är slutkund kommer att pågå en bit in på det nya året. En totalentreprenad med en tillverkning och montage av en stålstomme där Br. Öhman är slutkund är under avslut i Älvsbyn. En större order från CONEX AB resulterade i storskalig tillverkning & montage av fabrikskomponenter till Lindbäcks Bygg Nya Superfabrik belägen ute på Haraholmen.

Samtidigt fortsätter samarbetet med WermKon i mellan Sverige med Bygg och Projektledar uppdrag mot Trafikverket. Slutbesiktning av ombyggnation av förarprovslokal i Södertälje sker under vecka 51 och startmöte avseende nybyggnation av MC-förarprovsbana i Västerås kommer att ske under vecka 2, år 2018. Det arbetet är beräknat att vara klart för slutbesiktning i mitten av april 2018, därefter har Trafikverket som ett första exempel ett nytt koncept för hur en sådan anläggning ska se ut.

På vattenkraftsidan har uppdrag utförts både vid Umluspen Kraftverk i Västerbotten samt ett större åtagande vid Ligga Kraftverk i Norrbotten.

Vår Industriavdelning Skellefteå med Stefan Jonsson som avdelningsansvarig, har under knappa året vuxit sig till 4 medarbetare där Kågesåg varit en av våra större kunder med både tillverkning, montage och löpande underhållsarbeten. En hel del arbeten mot gruvindustrin i Västerbotten har också hunnits med under året.

 

Per Danielsson, VD

Bergs Produktionskonsult AB

Läs mer

2017-04-15 Vinter och Vår 2017

Bergs Produktionskonsult AB fortsätter sin utveckling tillsammans med sina kunder och projekten har växt sig allt större. Detta har fått Bergs PKAB att skaffa egna större och mer anpassade lokaler för fortsatt utveckling & tillväxt, vi finns numera på Traversvägen 4 Piteå (Haraholmen)

Ett litet axplock av vad som rullat genom vår verkstad, ett större projekt gällande tillverkning kanalsystem tillsammans med Job-Group AB, där slutkund är Boliden Rönnskär, även montage och isolering av kanaler fick vi förtroendet att utföra.

Fortsatta uppdrag mot de pappersbruk vi har i Piteå fortsätter i oförminskad takt, direkt tillverkning mot LKAB för lagerhållning av slitage detaljer, tillverkning och konstruktion av fläkthjul till några av våra kunder fortlöper. Byggstål mot ett större projekt i Luleå är tillverkat klart och ska monteras under April/Maj månad. Projektledning åt Wermkon med Trafikverket som slutkund drivs i skrivande stund både i Södertälje samt Västerås. Konstruktionsavdelningen växer sig allt starkare då allt fler uppdrag utförs mot kunds önskemål samt egen införsäljning/utveckling.

Bergs PKAB har sen 1 April startat en industriavdelning i Skellefteå där vi hälsar avdelningsansvarig Stefan Jonsson & hans kollega Nicklas Forsberg välkommen.

 

Per Danielsson ,VD

Bergs Produktionskonsult AB

Läs mer

2016-09-27 Sommar och Hösten 2016

Bergs produktionskonsult fortsätter att utvecklas med sina kunder och det senaste halvåret har handlat till stor del om att sätta rutiner, pröva organisationen samt leverera till högt ställda kundkrav.

Vi har sedan i maj 2016 gjort två starka rekryteringar till ledningen i form av Urban Burström som utöver sitt ledarskap ute även tillför spetskunskap gällande filter och rökgasrening.

Per Danielsson har även inträtt rollen som VD och projektledare, Per kommer med lång erfarenhet från ledande roller isåväl organisationer som projekt och kommer närmast från Vattenkraften.

Ett axplock av dom uppdrag som skett under tiden maj september ses ovan.

Högst uppe t.v ser vi ett återkommande åtagande , Trumman på Renseriet vid Smurfit Kappa vilket innebar ett välplanerat underhållsarbete under såväl maj som höststoppen!

Vi har även hunnit med att leverera omlastningsstup till Boliden samt en andra omgång av Feedersplattor, ett återkommande prioriterat projekt med snäva tidsramar och krav på mycket hög kvalitét.

Fläkthjul har levererats tillsammans med ny flissilo och ombyggnation av panna åt Stenvalls Trä i Sikfors vilket gav oss möjligheten att kvalitetskontrollera vårat arbetssätt runt ISO 3834/EN 1090-2.

 

Följ våra uppdateringar för ytterligare information runt feedersplattorna såväl som vårt fleråriga samarbete med SCA Skog gällande broar.

 

/Robert med Personal

Läs mer

2016-04-01 Första kvartalet avklarat!

Bergs Produktionskonsult är äntligen klar med sin EN 1090-1 / ISO 3834 certifiering, en förutsättning för att fortsatta kunna leverera mot nya och gamla kunder. Det skapar ännu mer möjligheter för det påböärjade arbetet med CE-märkning av såväl maskiner som stålkonstruktioner.

Vi har hunnit leverera och montera gångplan till SSAB , utökning samarbete broar till SCA , reparation och svetsning av krossrullar till Kappa, montage av skyddskurar till Normek/Ramsele.

Vi har även startat ett samarbete med BillerudKorsnäs där vi tillverkar produktionsutrustning.

Vi passar även på att välkomna Urban Burström till organisationen som en del av en satsning mot Filter och Rökgasrening. Urban kompletterar arbetslaget med sin gedigna erfarenhet.

Allt detta för Bergs närmare målet som leverantör vad gäller helhetslösningar mot norrländsk basindustri.

Håll ut, inom kort kommer ni även att se förändringar i hemsidan då nya kunder och nya utmaningar ställer nya krav. Vi ses där ute!

/Robert med personal

Läs mer

2016-03-16 Full produktion! (Och lite till)

Efter avslutat storstopp vid Smurfit Kappa där vi deltog med 25 man , så trodde vi att vi skulle hinna återhämta oss , men vi fortsätter med fullbelagd verkstad hela vägen in till Jullovet.

Tillverkningssidan sysselsätter ett tiotal man i framför att ett gemensamt projekt med Repay, samt stödjer upp utesidan med tillverkning för montage av rörstöd, gretingsplan och reservdelar.

Utesidan har varit kvar ett tag efter Kappastoppet där man genomfört underhåll samt uppdrag på Sunpine och Lindbäcks bygg. En stor del av utesidan växlar om för arbete i lite mer oländig terräng då sju broar skall monteras åt Sca Skogs räkning. Aga fortsätter med start från nästa vecka och från fredag har vi personal ute på Sunpine som blindar under deras stopp.

Konsultsidan har gått i mål med CE-certifieringen för Endurance 101 (Mobilt Renseri) och håller på att stötta vår långvariga samarbetspartner Marine Crane med bla reservdelskataloger och uppdateringar av maskincertifieringar.

Vi söker hela tiden efter mer personal med god vana från tillverkande industri och montage, så tveka inte att kontakta oss om du eller en kompis är intresserade!

Läs mer

2015-12-20 God Jul och ett Gott Nytt år !

Vi passar på att önska alla våra kunder , samarbetspartners och anställda en god jul och en god fortsättning!

Tillverkning och projekt löper vidare under julen om än i mindre skala för att återgå till full produktion igen den 11 januari.

Vi avslutar året med ett kollage av några av alla projekt vi gjort under året.

Läs mer

2015-09-30 Kanalprojektet 2015

Bergs Produktionskonsult är nu fulltaliga igen efter en semesterperiod. Verkstaden har haft full beläggning hela sommaren med tillverkning av rökgaskanaler till Pilum och utesidan har genomfört en maskinflytt vid Lindbäcks Bygg AB. Rökgaskanalerna har tillverkats under fem hektiska veckor till Pilums slutkund. Två spännande och tidpressade projekt som varit ett sant nöje att delta i, men även en bra kvalitetskontroll på lokaler , utrustning, personal och ledning. Vi tackar Pilum och Lindbäcksför ett mycket gott samarbete och ser fram emot fortsatta affärer!

Läs mer

Bergs Produktionskonsult intevjuas i Piteå Tidningen...

       

Samarbetspartner/Underleverantörer

KONTAKT

Kontakt ägare / Verkstadschef: 

Mobil: 070-529 13 26
E-post: robert@bergsproduktionskonsult.se

Områdesansvarig Skellefteå: 

Mobil: 070-529 13 26
E-post: robert@bergsproduktionskonsult.se

Fakturaadress: 

Novia Fakturascanning - 290
BOX 142
982 21  Gällivare
SVERIGE

HITTA

OBS! Vi har flyttat till nya lokaler på

Traversvägen 4, Piteå

Huvudkontor/besöks- och leveransadress:
Traversvägen 4
941 43  Piteå
SVERIGE

Projektverkstad:
Betongvägen 6
982 38  Gällivare

                                                     

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.